Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2007

Εξισορροπείστε το βάρος σας + Δείκτης Μάζας Σώματος(ΔΜΣ)

Η ισορροπία είναι το κλειδί τόσο για την καλή διατροφή όσο και για τον έλεγχο του βάρους. Μια ισορροπημένη διατροφή σημαίνει να τρέφεστε από μια ποικιλία διαφορετικών υγιεινών διατροφικών ομάδων και θρεπτικών συστατικών.

Για να διατηρήσετε ένα φυσιολογικό βάρος, θα πρέπει να λαμβάνετε μόνο τόσες θερμίδες όσες καίτε ή χρησιμοποιείτε κάθε μέρα. Για να χάσετε βάρος, θα πρέπει να μειώσετε τις θερμίδες που λαμβάνετε και να καίτε περισσότερες θερμίδες με τη γυμναστική. Για να αυξήσετε το βάρος σας, θα πρέπει να λαμβάνετε περισσότερες θερμίδες από αυτές που καταναλώνετε καθημερινά.

Όποιος και αν είναι ο στόχος για τον έλεγχο του βάρους σας, βάζοντας ένα προσωπικό στοίχημα με τον εαυτό σας ή με το να γράψετε το στόχο σας μπορεί να σας βοηθήσει. Είναι σημαντικό να θέσετε πραγματοποιήσιμους στόχους, οι οποίοι μπορούν να επιτευχθούν με ασφαλή τρόπο.

Κάθε άτομο έχει το δικό του ιδανικό βάρος και σιλουέτα βασιζόμενο στην αναλογία της μυϊκής του μάζας και του λίπους του.


Δείκτης Μάζας Σώματος(ΔΜΣ)
Ο Δείκτης Μάζας Σώματος είναι ένας τρόπος για να καθορίσετε αν το βάρος σας είναι φυσιολογικό ή όχι. Θεωρείτε πιο χρήσιμος τρόπος μέτρησης από ότι το ζύγισμα Όταν ο δείκτης μάζας σώματος είναι πάνω από 25 θεωρείται ότι το άτομο είναι υπέρβαρο και πάνω από 30 θεωρείται ότι το άτομο είναι παχύσαρκο.

Ο ΔΜΣ προσδιορίζεται μέσω ενός απλού υπολογισμού. Μπορεί να αποκαλύψει πολύ χρήσιμες πληροφορίες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να διατηρήσετε ή να ελέγξετε το βάρος σας. Δείτε παρακάτω πώς να υπολογίσετε το δικό σας ΔΜΣ.

Ύψος(m) Χ Ύψος(m) = Α
Βάρος(kg) / (A) = o ΔΜΣ σας

πχ
1,75 Χ 1,75 = 3,0625 (Α)
70 / 3,0625 = 22,8 (ΔΜΣ)
κάποιος που έχει ύψος 1,75m και κιλά 70 έχει ΔΜΣ: 22,8 και είναι φυσιολογικός

18,5 - 24,9 Φυσιολογικός
25 - 29,9 Υπέρβαρος
30 - 34,9 Παχύσαρκος
35 - 39,9 Υπερβολικά Παχύσαρκος
40+ Εξαιρετικά Παχύσαρκος

-------------------------------------------
Health Tip of the Day

Στο ταξίδι σας για την καλύτερη υγεία και ευεξία αναζητήστε ένα άτομο να σας καθοδηγήσει, να σας υποστηρίξει και να σας κρατάει υπεύθυνους στη διατήρηση της δέσμευσης σας στους στόχους υγείας και ευεξίας που έχετε.
-------------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου