Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2007

Νερό! Πίνετε Αρκετό;

Πίνετε Πολύ Νερό
Πίνοντας αρκετό νερό αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα στο να διατηρήσετε τη φόρμα σας και την ισορροπημένη διατροφή. Το νερό παίζει σημαντικό ρόλο βοηθώντας τον οργανισμό σας να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά, να διατηρήσει σε φυσιολογικά επίπεδα την κυκλοφορία και τα επίπεδα των υγρών.

Αναπληρώστε Αυτό που Χάνετε
Μετά από κάθε 30 λεπτά δραστηριότητας πιείτε δύο ποτήρια νερό για να αναπληρώσετε τα υγρά. Αν ανακαλύψετε ότι διψάτε κατά τη διάρκεια της γυμναστικής, έχετε ένα μπουκαλάκι με νερό μαζί σας, για να σας βοηθήσει να διατηρήστε ενυδατωμένοι κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Εξαιτίας της περιεκτικότητας τους σε θερμίδες, τα αναψυκτικά και οι χυμοί φρούτων δεν αποτελούν σωστές επιλογές για την αναπλήρωση των υγρών αν προσπαθείτε να ελέγξετε το βάρος σας. Μπορείτε να δοκιμάσετε να προσθέσετε ένα μέρος από φρουτοχυμό ή ένα κομμάτι λεμόνι ή λάιμ σε ένα ποτήρι με νερό αν δε σας αρέσει η γεύση του καθαρού νερού.

Πόση Ποσότητα Νερού είναι Αρκετή;
Σαν γενικό κανόνα, προσπαθήστε να πίνετε έξι με οχτώ ποτήρια νερό την ημέρα. Αν γυμνάζεστε, πιθανώς να χρειαστεί να πίνετε περισσότερο νερό για να αναπληρώσετε την απώλεια υγρών που χάνετε μέσω του ιδρώτα.

Μπορείτε να εμπιστεύεστε το αίσθημα της δίψας για να καταλαβαίνετε πότε πρέπει να πιείτε. Το αίσθημα της δίψας, σχετίζεται απλώς με το να δίνετε προσοχή με το πόσο ποτήρια νερό είχατε καταναλώσει σε μια ημέρα και μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τον οργανισμό σας ενυδατωμένο.


------------------------------------
Health Tip of the Day

Το σώμα μας είναι φτιαγμένο περίπου 70% από νερό.
Όταν το σώμα μας δεν κινείται, το νερό γίνεται στάσιμο, δημιουργώντας εύπορο έδαφος για την ανάπτυξη ασθενειών. Όταν κινείται το σώμα σας με την άσκηση, ανακατεύετε το νερό, αναζωογονώντας το σώμα σας, ανανεώνοντας την ενέργειά σας και αποκτώντας ξανά τη δύναμή σας.
------------------------------------
Read more...

Αρχίστε ένα Πρόγραμμα Γυμναστικής

Κάντε μια εξέταση στον γιατρό σας πριν ξεκινήσετε πρόγραμμα γυμναστικής. Μόλις πάρετε θετική απάντηση, ξεκινήστε αργά και σταδιακά να γυμνάζεστε σε μακρύτερης διάρκειας και πιο έντονες δραστηριότητες. Η υπερβολική άσκηση, ιδιαίτερα όταν μόλις έχετε προτοξεκινήσει, μπορεί να οδηγήσει σε υπερκόπωση και τραυματισμούς.

Αν δεν έχετε χρόνο:
  • Αν η καθημερινή άσκηση δεν είναι πρακτική για εσάς, βάλτε σαν στόχο να γυμνάζεστε 4 φορές την εβδομάδα σε συνεδρίες διάρκειας 30 λεπτών.
  • Μπορείτε να μετράτε στιγμές δραστηριότητας που είναι ήδη μέρος της καθημερινής σας ζωής, όπως είναι η κηπουρική, με απώτερο στόχο οι δραστηριότητες σας να φτάνουν αθροιστικά κατά τη διάρκεια της ημέρας τα 30 λεπτά.
  • Προσπαθήστε να παρκάρετε το αυτοκίνητό σας αρκετά μακριά από το χώρο που εργάζεστε για να κάνετε έτσι έναν γρήγορο περίπατο.
  • Ανεβείτε από τις σκάλες αντί να χρησιμοποιήσετε το ασανσέρ.
Βρείτε την άσκηση που ταιριάζει καλύτερο στον τρόπο ζωής που κάνετε, είτε αυτό είναι ένα γυμναστήριο, ή πεζοπορία, ή παίζοντας σε ένα γήπεδο. Αν επιλέξετε να γυμναστείτε σε εξωτερικό χώρο, βεβαιωθείτε ότι θα προστατεύσετε το πρόσωπό σας και τα εκτεθειμένα μέρη του σώματός σας από τη βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία.

Ό,τι και αν επιλέξετε να κάνετε, διασκεδάστε το!

!Μια πρόσφατη έρευνα απέδειξε ότι οι γυναίκες που περπατούσαν 1,5χλμ περίπου σε 20 λεπτά έκαιγαν το ίδιο ή και περισσότερες θερμίδες από εκείνες που έτρεξαν 1 μίλι σε 12 λεπτά!

------------------------------------
Health Tip of the Day

Για να γυμνάσετε την πλάτη σας, τα χέρια σας και τους κοιλιακούς μύες σας όταν περπατάτε, τεντώστε τα χέρια σας πάνω από το κεφάλι σας σαν να προσπαθείτε να πιάσετε κάτι ψηλά, οχτώ φορές κάθε δύο λεπτά.
------------------------------------

Read more...