Τρίτη 24 Ιουνίου 2008

Απώλεια Βάρους = Καλύτερο Σεξ

Τέσσερις φορές σε δύο χρόνια. Αυτό δεν είναι αρκετό σεξ για ένα ζευγάρι που είναι παντρεμένο ενάμιση χρόνο. Ψυχολόγοι από το Duke University παρουσίασαν μία έκθεση πρόσφατα πάνω σε αυτό το θέμα. Οι άνθρωποι που είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι συχνά βρίσκουν ότι το βάρος τους μπαίνει εμπόδιο για το σεξ, λένε οι ψυχολόγοι.

Αλλά οι επιστήμονες βρήκαν ένα λόγο για να ελπίζουν. Όταν οι άνθρωποι χάνουν βάρος, η σεξουαλική τους ζωή συχνά βελτιώνεται. Ερευνητές από το Duke λένε ακόμα και η μέτρια απώλεια βάρους περίπου 10 τοις εκατό μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν πολύ καλύτερα για το σώμα τους. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερο σεξ. Αυτή είναι μία από μερικές μελέτες για να εξετάσουν τα πνευματικά και συναισθηματικά προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσει η παχυσαρκία στις σχέσεις, όχι μόνο τα σωματικά προβλήματα όπως "ορμονικές ανισορροπίες" σύμφωνα με την έκθεση που κάναν στον τύπο από το Duke University.

Η Μελέτη

Η μελέτη του Duke περιλάμβανε 161 γυναίκες και 26 άντρες με μέσο δείκτη μάζας σώματος 41 (30 και πάνω θεωρείτε παχυσαρκία) και μέση ηλικία 45 χρονών. Γράφτηκαν σε ένα πρόγραμμα δίαιτας στο Ιατρικό Κέντρο συνοικίας Hennepin στη Minneapolis  και έχασαν 17,5 τοις εκατό του σωματικού τους βάρους μετά από ένα χρόνο και 13 τοις εκατό μετά από δύο χρόνια. Οι συμμετέχοντες στη μελέτη ρωτήθηκαν σχετικά με την ποιότητα της σεξουαλικής τους ζωής όταν ξεκίνησε η έρευνα και κάθε τρεις μήνες από τότε. Η πιο εντυπωσιακή βελτίωση στη συμπεριφορά τους παρατηρήθηκε στους τρεις μήνες όταν έχασαν περίπου 12 τοις εκατό του αρχικού τους βάρους.

Στην αρχή, 68 τοις εκατό των γυναικών είπαν ότι ένοιωθαν μη-ελκυστικές σεξουαλικά. Μετά από ένα χρόνο στη δίαιτα, μόνο το 26 τοις εκατό ένοιωθαν έτσι, 21 τοις εκατό των γυναικών είπαν ότι δεν απολάμβαναν το σεξ. Μόνο 11 τοις εκατό είπαν το ίδιο μετά από ένα χρόνο.

Η Οπτική Γωνία Του Άντρα

Ο Ron που προσπαθεί να χάσει περίπου 50 κιλά, είπε ότι σίγουρα ένοιωθε απρόθυμος να έρθει σε σεξουαλική επαφή λόγω του υπερβολικού βάρους του. Δεν θα ξεντυνόταν μπροστά στη σύντροφό του ούτε θα έκανε σεξ με αναμμένα τα φώτα. «Δεν φαίνομαι σέξι Και οπωσδήποτε δεν αισθάνομαι σέξι,» είπε ο Ron. «Εάν έχω οποιαδήποτε πιθανότητα να έχω σεξουαλική επαφή, το καλύτερο που έχω να κάνω είναι μην κάνω κάτι που θα χαλάσει τη διάθεση όπως να δείξω την παχιά κοιλιά μου.»

Η Αποδοχή του Εαυτού Σας Είναι Το Πιο Σημαντικό

Όλα εξαρτώνται από το πως αισθάνεστε για το γεγονός ότι είστε υπέρβαροι, ή κοντοί, ψηλοί ή πολύ αδύνατοι, λέει η αρθρογράφος Michele Hickfor του eDiet. Αν σας αρέσει η εμφάνισή σας, όπως και αν είναι αυτό, θα νιώθετε ότι μπορείτε να είστε πιο ελκυστικοί σε κάποιον άλλο, λέει.

Το να είστε υπέρβαροι κουβαλάει μαζί του ορισμένα ζητήματα που μπορεί να έχουν ή να μην έχουν επιπτώσεις στη σεξουαλική ανδρεία, όπως η φυσική δύναμη ή η ευελιξία. Αλλά το σημαντικότερο όργανο για το σεξ είναι ο εγκέφαλος, λέει η Hickford. «Το πως αντιμετωπίζετε, τον εαυτό σας, το πόσο άνετοι είστε με το σώμα σας έχει τεράστια επίδραση στη σεξουαλική συμπεριφορά σας. Έως ότου είστε άνετοι με τον εαυτό σας και την εμφάνισή σας, είτε είστε υπέρβαροι, λιποβαρής, ψηλοί, κοντοί, μαύροι, λευκοί ή ροζ, μία πραγματικά ικανοποιητική, γεμάτη και το πιο σημαντικό άνετη σεξουαλική ζωή θα είναι ανύπαρκτη.

By Che Odom, iDiets.com, Ιανουάριος 2005 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου