Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2008

Πάρτε θέση και κάψτε θερμίδες

Πρόσφατη έρευνα που έγινε στην κλινική Mayo έδειξε πως εκείνοι που κάνουν κάποιες μικρές κινήσεις ακόμα και όταν κάθονται μπορούν να κάψουν θερμίδες. Όσοι συνηθίζουν να κουνάνε τα πόδια τους μπορούν να καίνε μέχρι και 350 θερμίδες κάθε μέρα που περνάει. Οι επιστήμονες ζήτησαν από 16 άντρες και γυναίκες, με φυσιολογικό για τον τύπο τους βάρος, να σταματήσουν να ασκούνται για 2 μήνες. Μετά το πέρας των 2 μηνών διαπιστώθηκε πως κάποιοι από αυτούς είχαν αυξήσει το βάρος τους κατά μισό κιλό, ενώ κάποιοι άλλοι έφτασαν τα 5 επιπλέον κιλά.
Εκείνο όμως που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι πως το μικρότερο ποσοστό αύξησης ανήκει σε εκείνους οι οποίοι έκαναν μικρές προσπάθειες να διατηρούν το σώμα τους σε κίνηση ακόμα και την ώρα που κάθονταν στην καρέκλα του γραφείου τους.-------------------------------------
Σε πολλούς άνθρωπους εξαντλείται η ενέργειά τους γιατί νιώθουν ότι θα έπρεπε να να κάνουν κάτι που δεν κάνουν. Εξαλείψτε τη λέξη “θα έπρεπε” από το λεξιλόγιό σας και να αντικαταστήστε την με στόχους και σχέδιο δράσης για να δημιουργήσετε αυτό που θέλετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου