Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2008

Πάρτε Υγιεινό Φαστ Φουντ

Άσχετα αν είναι burgers, τηγανιτές πατάτες, ψητό κοτόπουλο ή πίτα γύρο· τα λατρεύουμε όλα το ίδιο. Το φαστ φουντ έχει γίνει τρόπος ζωής για πολλούς ανθρώπους. Το τρώνε τρεις φορές την ημέρα. Θα προτιμούσαν να φάνε ένα Big Mac από μία μπριζόλα. Αλλά το να τρώτε σε μία αλυσίδα φαστ φουντ δε χρειάζεται να είναι κακό για την υγεία σας.

Δεν πρόκειται να προσπαθήσω και να σας πω ότι τα φαστ φουντ είναι τα πιο υγιεινά τρόφιμα στον πλανήτη, αλλά μπορούν να είναι αρκετά υγιεινά αν κάνετε τις σωστές επιλογές.

Αν παραγγείλετε ένα burger, πάρτε το χωρίς τη μαγιονέζα και το τυρί. Κάνοντάς το αυτό, μπορείτε να μειώσετε το ποσό λίπους στο γεύμα σας. Αν νιώθετε ότι το σάντουίτς σας είναι πολύ στεγνό χωρίς τη μαγιονέζα, χρησιμοποιήστε μουστάρδα ή κέτσαπ.

Το επεξεργασμένο τυρί που χρησιμοποιούν πολλές εταιρίες φαστ φουντ είναι γεμάτο με λάδια και άλλα σκουπίδια. Μπορεί να σκέφτεστε ότι το τυρί φτιάχνεται από γάλα, αλλά δε φτιάχνεται όλο από γάλα. Κάποιο φτιάχνεται από λάδι μαγειρέματος και είναι λιγότερο υγιεινό από αυτό που είναι βασισμένο στο γάλα.

Αποφύγετε οτιδήποτε είναι με μπέικον. μπορείτε να γλιτώσετε ένα σημαντικό αριθμό θερμίδων με αυτό τον τρόπο.

Είναι επίσης καλή ιδέα να αποφύγετε από αντικείμενα που είναι πολύ τηγανισμένα. Αυτό περιλαμβάνει τηγανιτές πατάτες, τηγανητό ψάρι και τηγανητό κοτόπουλο. Το λάδι που χρησιμοποιούν για να τηγανίσουν δεν είναι ό,τι πιο υγιεινό και μπορεί να προσθέσει πολλά λιπαρά και άχρηστες θερμίδες στο γεύμα σας.

Οι περισσότερες επιχειρήσεις φαστ φουντ προσφέρουν σαλάτες σήμερα. Σκεφτείτε να αντικαταστήσετε τις τηγανιτές πατάτες με κάποια σαλάτα. Οι τηγανιτές πατάτες είναι εντάξει αν τις τρώτε περιστασιακά, αλλά αν συνηθίζετε να τις τρώτε τακτικά, θα πρέπει να σκεφτείτε τη σαλάτα.

Επίσης πλέον πολλές εταιρίες φαστ φουντ αναγράφουν στους καταλόγους και τη θερμιδική αξία κάθε γεύματος οπότε μπορείτε να επιλέγετε τι θα φάτε βάση αυτού.

Όπως με οτιδήποτε έχει να κάνει με την υγεία σας, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν γιατρό πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα απώλειας βάρους.

-----------------------------------------------
Για να δείτε το πρόγραμμα με το οποίο έχασα εγώ 11 κιλά πριν 7 χρόνια και τα διατηρώ κάντε κλικ εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου