Παρασκευή 4 Ιουλίου 2008

Καταστρεπτικές Συνήθειες για τον Εγκέφαλο


1. Όχι Πρωινό
Οι άνθρωποι που δεν παίρνουν πρωινό πρόκειται να έχουν χαμηλότερο επίπεδο ζάχαρου. Αυτό οδηγεί σε έναν ανεπαρκή ανεφοδιασμό από θρεπτικές ουσίες στον εγκέφαλο προκαλώντας τον εκφυλισμό του εγκεφάλου.

2. Υπερβολικό Φαγητό
Προκαλεί σκλήρυνση των αρτηριών του εγκεφάλου, που οδηγεί σε μια μείωση στη διανοητική δύναμη.

3. Κάπνισμα
Προκαλεί πολλαπλάσια διακένωση του εγκεφάλου και μπορεί να οδηγήσει στην ασθένεια του Alzheimer.

4. Υψηλή Κατανάλωση Ζάχαρης
Η μεγάλη κατανάλωση ζάχαρης θα διακόψει την απορρόφηση των πρωτεϊνών και των θρεπτικών ουσιών προκαλώντας ελλειπή διατροφή και μπορεί να παρεμποδίσει την ανάπτυξη του εγκεφάλου.

5. Μόλυνση του Αέρα
Ο εγκέφαλος είναι ο μεγαλύτερος καταναλωτής οξυγόνου στο σώμα μας. Η εισπνοή μολυσμένου αέρα μειώνει τον ανεφοδιασμό οξυγόνου στον εγκέφαλο, που επιφέρει μια μείωση στην αποτελεσματικότητα του εγκεφάλου.

6. Στέρηση ύπνου
Ο ύπνος επιτρέπει στον εγκέφαλό μας για να ξεκουραστεί. Η μακροπρόθεσμη στέρηση ύπνου θα επιταχύνει το θάνατο των κυττάρων του εγκεφάλου.

7. Καλυμμένο το Κεφάλι κατά τη Διάρκεια του Ύπνου
Ο ύπνος με το κεφάλι καλυμμένο, αυξάνει τη συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα και μειώνει τη συγκέντρωση οξυγόνου που μπορεί να οδηγήσει σε καταστρεπτικά αποτελέσματα για τον εγκέφαλο.

8. Το Να Απασχολείτε τον Εγκέφαλό σας Κατά τη Διάρκεια Ασθένειας
Η σκληρή δουλειά ή η μελέτη κατά τη διάρκεια ασθένειας μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της αποτελεσματικότητας του εγκεφάλου καθώς επίσης και να βλάψει τον εγκέφαλο.

9. Έλλειψη Διεγερτικών Σκέψεων
Η σκέψη είναι ο καλύτερος τρόπος να εκπαιδευθεί ο εγκέφαλός μας και η έλλειψή της μπορεί να προκαλέσει τη συρρίκνωση του εγκεφάλου.

10. Μιλώντας Σπάνια
Διανοητικές συζητήσεις θα προωθήσουν την αποδοτικότητα του εγκεφάλου.

Οι κύριες αιτίες της ζημίας στο συκώτι είναι:
1. Το να κοιμόμαστε πολύ αργά και να ξυπνάμε πολύ αργά είναι κύρια αιτία.
2. Το μην ουρούμε το πρωί.
3. Το πολύ φαγητό.
4. Η παράλειψη του πρωινού
5. Η κατανάλωση πολλών φαρμάκων.
6. Η κατανάλωση πάρα πολλών συντηρητικών, πρόσθετων ουσιών, χρωστικά τροφίμων, και τεχνικές γλυκαντικές ουσίες.
7. Η κατανάλωση ανθυγιεινού λαδιού μαγειρέματος. Όσο το δυνατόν περισσότερο μειώστε το λάδι μαγειρέματος για το τηγάνισμα, το οποίο περιλαμβάνει ακόμη και τα καλύτερα λάδια μαγειρέματος όπως το ελαιόλαδο. Μην καταναλώνετε τηγανισμένες τροφές όταν είστε κουρασμένοι, εκτός και αν το σώμα σας είναι σε πολύ καλή φυσική κατάσταση.
8. Η κατανάλωση ακατέργαστα (υπερβολικά γινωμένα) τρόφιμα προσθέτουν επίσης στο φορτίο του συκωτιού. Τα λαχανικά θα πρέπει να τρώγονται ωμά ή μαγειρεμένα 3-5 φορές. Τα τηγανισμένα λαχανικά θα πρέπει να τρώγονται την πρώτη φορά και να μην αποθηκεύονται για αργότερα.

Πρέπει να το αποτρέψουμε αυτό χωρίς απαραιτήτως να ξοδέψουμε περισσότερα. Θα πρέπει απλά να υιοθετήσουμε καλές καθημερινές συνήθειες τρόπου ζωής και διατροφής. Η διατήρηση των καλών συνηθειών διατροφής και συνθήκες χρόνου είναι πολύ σημαντικές για να μπορέσει ο οργανισμός μας να απορροφήσει και να ξεφορτωθεί τα περιττά χημικά τη σωστή στιγμή.

Επειδή:
Απόγευμα 9 - 11 ΜΜ: είναι ο χρόνος για την εξάλειψη των περιττών/τοξικών χημικών ουσιών (αποτοξίνωση) από το σύστημα αντισωμάτων (λεμφαδένες). Αυτή τη χρονική διάρκεια θα πρέπει να αφιερωθεί σε χαλάρωση ή στο άκουσμα μουσικής. Εάν κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου μια νοικοκυρά είναι ακόμα σε μία κατάσταση έντασης όπως το πλύσιμο των πιάτων ή ο έλεγχος των παιδιών που κάνουν τις εργασίες τους, αυτό θα έχει αρνητική επίπτωση στην υγεία.

Απόγευμα στις 11 μμ - 1 πμ: είναι η διαδικασία αποτοξίνωσης στο συκώτι, και θα πρέπει να γίνεται ιδανικά σε μία κατάσταση βαθύ ύπνου.

Νωρίς το πρωί 1 - 3 πμ: διαδικασία αποτοξίνωσης στην αμυχή, επίσης που γίνεται ιδανικά σε μία κατάσταση βαθύ ύπνου.

Νωρίς το πρωί 3 - 5 πμ: αποτοξίνωση στους πνεύμονες. Επομένως μερικές φορές υπάρχει έντονος βήχας για τους πάσχοντες από βήχα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Δεδομένου ότι η διαδικασία αποτοξίνωσης έφθασε στην αναπνευστική οδό, δεν υπάρχει καμία ανάγκη να ληφθεί φάρμακο για το βήχα ώστε να μη παρεμποδίσει τη διαδικασία αφαίρεσης τοξινών.

Πρωί 5 - 7 πμ: η αποτοξίνωση στο κόλον, θα πρέπει να εκκενώσετε το έντερό σας.

Πρωί 7 - 9 πμ: η απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών στο λεπτό έντερο, θα πρέπει να λαμβάνετε το πρωινό σας εκείνη την ώρα. Το πρωινό πρέπει να είναι νωρίτερα, στις 6:30 πμ, για εκείνους που είναι άρρωστοι. Το πρωινό πριν τις 7:30 πμ είναι πολύ ευεργετικό σε εκείνους που θέλουν να μείνουν σε καλή φυσική κατάσταση. Αυτοί που πάντα παραλείπουν το πρωινό, θα πρέπει να αλλάξουν τις συνήθειές τους, και είναι καλύτερο να τρώνε πρωινό αργά μέχρι τις 9 - 10 πμ παρά να μην τρώνε καθόλου πρωινό.

Το να κοιμάστε πολύ αργά και να ξυπνηνάτε πολύ αργά θα αναστατώσει τη διαδικασία της αφαίρεση των περιττών χημικών ουσιών. Εκτός αυτού, από τα μεσάνυχτα ως τις 4:00 πμ είναι η ώρα που ο μυελός των οστών παράγει αίμα. Επομένως, κοιμηθείτε καλά και μην κοιμάστε αργά.

------------------------------------------------
Ποιο είναι το ιδανικό πρωινό; Κάτι που φτιάχνεται και τρώγεται
σε 2 λεπτά, είναι πλήρες από θρεπτικές ουσίες και κοστίζει λιγότερο
από 2 €.

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ
------------------------------------------------


Read more...