Κυριακή 19 Απριλίου 2009

Η Καλύτερη Μέθοδος για Απώλεια Λίπους

Η προσέγγιση Ζιγκ-Ζαγκ δεν είναι μία δίαιτα αλλά μία επιστημονικά αποδεδειγμένη μέθοδος που δουλεύει για μόνιμη απώλεια λίπους. Θα είναι μόνιμη αν συνεχίσετε να τρώτε 5-6 μικρότερα γεύματα κάθε μέρα και να γυμνάζεστε τακτικά.

Αυτή η μέθοδος θα σας βοηθήσει επίσης να αποφύγετε το πλατό. Στις κανονικές δίαιτες όπου περιορίζουμε τις θερμίδες μπορείτε να χάσετε αρκετά κιλά λίπους και μετά σταματάει. Μειώνετε τη λήψη θερμίδων σας το οποίο μειώνει το βασικό ρυθμό του μεταβολισμού σας και οι προσπάθειές σας για απώλεια λίπους γίνονται όλο και πιο δύσκολες. Σε αυτή τη φάση απόγνωσης του να φτάσετε στο πλατό, είναι πολύ πιθανόν να βιώσετε το φαινόμενο γιο-γιο και να ξαναπαχύνετε - για πάντα.

Η μέθοδος Ζιγκ-Ζαγκ δουλεύει ως εξής:

Μειώνετε τη λήψη θερμίδων σας και το ποσοστό του σώματός σας πέφτει, αλλά το ίδιο συμβαίνει και με το βασικό ρυθμό του μεταβολισμού. Για να αναγκάσετε τον ΒΡΜ να επιστρέψει σε φυσιολογικά επίπεδα, αρχίζετε να τρώτε κανονικά ξανά, και το σωματικό λίπος αυξάνετε ξανά, αλλά όχι τόσο πολύ όσο πριν. Αυτή η διαδικασία συνεχίζετε μέχρι να πετύχετε το στόχο σας όσον αφορά το ποσοστό σωματικού σας λίπους.

Ένα σημαντικό κλειδί σε αυτή τη διαδικασία είναι η προπόνηση με βάρη. Χωρίς προπόνηση με βάρη θα χάσετε μυϊκό ιστό, όχι μόνο λίπος. Αυτό όμως δεν το θέλετε γιατί ξανά χρειάζεστε μυϊκό ιστό που θα καίει περισσότερες θερμίδες όλη την ώρα ακόμα και όταν κοιμάστε.

Η αεροβική προπόνηση είναι σημαντική για να βελτιώσετε το καρδιαγγειακό σας σύστημα, αλλά η προπόνηση με βάρη είναι απλά η καλύτερη μέθοδος για απώλεια λίπους. Η καρδιαγγειακή άσκηση δε χτίζει μυς όπως χτίζει η προπόνηση με βάρη και αν κάνετε μόνο αεροβική άσκηση ουσιαστικά θα μειώσετε τον μυϊκό σας ιστό και θα μειώσετε το ΒΡΜ σας.

Η μέθοδος Ζιγκ-Ζαγκ + Προπόνηση με Βάρη + Μέτρια Αεροβική Άσκηση + Υγιεινή Διατροφή = Σούπερ εύκολος τρόπος για να χάσετε λίπος και να το διατηρήσετε για πάντα.

Για τη μέθοδο Ζιγκ-Ζαγκ θα χρειαστείτε 3 στοιχεία:
1) Την καθημερινή σας ανάγκη σε θερμίδες (πόσες θερμίδες καίτε σε μία ημέρα)
2) Το σωματικό σας βάρος σε pounds (μετατροπή κιλών σε pounds: κιλά Χ 2.2 = pounds)
3) Το ποσοστό σωματικού σας λίπους

Το πρώτο βήμα είναι να βρείτε τη Μυϊκή σας Μάζα σε pounds.

Παρακάτω είναι ένα παράδειγμα:

καθημερινή ανάγκη θερμίδων: 2.500 θερμίδες
σωματικό βάρος: 150 lbs
σωματικό λίπος: 20%


Υπολογισμός:
150 Χ 0,20 = 30lbs σωματικού λίπους
150 - 30 = 120lbs Μυϊκής Μάζας

Η απώλεια βάρους θα πρέπει να επιχειρηστεί σε αργό ρυθμό. Κάντε το αυτό μειώνοντας τη συνολική ημερήσια λήψη θερμίδων κατά 2 θερμίδες ανά pound Μυϊκής Μάζας.

Υπολογισμός:

120 ΜΜ Χ 2 = 240 θερμίδες

Η μέθοδος Ζιγκ-Ζαγκ μπορεί να χρησιμοποιηθεί με 3 τρόπους:

1) Για να μειώσετε το συνολικό σωματικό βάρος χάνοντας λίπος και βάζοντας μυς

Για 5 μέρες κάθε βδομάδα (ειδικά τις μέρες που δε γυμνάζεστε ή γυμνάζεστε ελαφριά) μειώστε τη λήψη θερμίδων σας:
Ημερήσια Ανάγκη Θερμίδων - 2 θερμίδες ανά pound ΜΜ
2.500 - 240 = 2260 θερμίδες

Για τις υπόλοιπες 2 μέρες κάθε βδομάδα (ειδικά τις ημέρες που κάνετε προπόνηση με βάρη) αυξήστε τη φυσιολογική λήψη θερμίδων κατά 2 θερμίδες ανά pound ΜΜ
2.500 + 240 = 2740 θερμίδες

2) Για να μείνετε στο ίδιο σωματικό βάρος αλλά να χάσετε λίπος και να πάρετε μυς

Για 3-4 μέρες κάθε βδομάδα (ειδικά τις μέρες που δε γυμνάζεστε ή γυμνάζεστε ελαφριά) μειώστε τη λήψη θερμίδων σας:

Για τις υπόλοιπες 3-4 μέρες κάθε βδομάδα (ειδικά τις ημέρες που κάνετε προπόνηση με βάρη) αυξήστε τη φυσιολογική λήψη θερμίδων κατά 2 θερμίδες ανά pound ΜΜ

3) Για να αυξήσετε το συνολικό σας βάρος χάνοντας λίπος και βάζοντας μυς

Για 4-5 μέρες κάθε βδομάδα (συμπεριλαμβανομένων και των ημερών που γυμνάζεστε) προσθέστε 2 θερμίδες για κάθε pound ΜΜ στη φυσιολογική σας ανάγκη θερμίδων.

Για τις υπόλοιπες 2-3 μέρες κάθε βδομάδα μειώστε τη φυσιολογική λήψη θερμίδων κατά 2 θερμίδες ανά pound ΜΜ

Όταν μειώνετε τη λήψη θερμίδων, οι μείωση θερμίδων θα πρέπει να προέρχεται από λίπη και απλούς υδατάνθρακες. Μειώστε τροφές υψηλές σε λιπαρά, επιδόρπια, junk foods, φρούτα, αναψυκτικά και άλλες πηγές λίπους, ζάχαρης και αλκοόλ.

Ελπίζω αυτό να σας βοήθησε.

www.BodyRock.tv
Read more...