Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Εναλλακτική μέθοδος για μέτρηση θερμίδων


Η μέτρηση θερμίδων είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος να ελέγχετε τη διατροφή σας αλλά ίσως να γίνει αποτρεπτικό για πολλούς ανθρώπους, γιατί απαιτεί πολύ προγραμματισμό και μέτρημα. Πρέπει να σας πω ειλικρινά, έχω κουραστεί να μετράω τις θερμίδες μου και έψαχνα από καιρό να βρω έναν τρόπο που θα έκανε το καθημερινό μου πρόγραμμα πιο εύκολο. Μετά από κάποια έρευνα και συζητήσεις με άλλους προπονητές, βρήκα μία αποτελεσματική μέθοδο που μπορεί να αντικαταστήσει το μέτρημα των θερμίδων. Δεν είναι κάτι εντελώς καινούργιο που μόλις βγήκε στο φως, είναι απλά κάτι ακόμα για το οποίο δεν είχα ιδέα ότι υπάρχει μέχρι τώρα.

Αυτή η μέθοδος βασίζεται στο κατάλληλο μέγεθος των μερίδων για τα γεύματά σας. Γνωρίζετε ότι χρειάζεται να τρώτε πρωτεΐνες και σύνθετους υδατάνθρακες με κάθε γεύμα σας και ότι το γεύμα σας θα πρέπει να είναι χαμηλό σε λιπαρά. Η κατάλληλη μερίδα σύνθετων υδατανθράκων από φρούτα ή λαχανικά είναι όταν χωράει στη χούφτα που σχηματίζουν οι δύο παλάμες σας μαζί. Οι σύνθετοι υδατάνθρακες που προέρχονται από ολικής αλέσεων προϊόντα θα πρέπει να χωράνε στην παλάμη του ενός χεριού σας και η καθαρή πρωτεΐνη στην παλάμη του ενός χεριού σας.

Ένα παράδειγμα ενός εκ των 5 ή 6 γευμάτων που θα πρέπει να τρώτε κατά τη διάρκεια της ημέρας θα ήταν ένας άγριος σολομός που χωράει στην παλάμη του χεριού σας και σαλάτα λαχανικών που χωράει στη χούφτα των δύο χεριών σας μαζί.

Αυτή η μέθοδος μπορεί να σας βοηθήσει να μετρήσετε τις μερίδες σας γρήγορα και εύκολα χωρίς να χρειάζεται να περνάτε από τη διαδικασία της μέτρησης θερμίδων. Μπορείτε να εφαρμόσετε επίσης την προσέγγιση της ζιγκ ζαγκ δίαιτας σε αυτή τη μέθοδο της μέτρησης μεγέθους μερίδων, και επίσης μπορεί να είναι χρήσιμο για να ακολουθήσετε εύκολα το διατροφικό κανόνα 1-2-3 που είναι πολύ σημαντικός.


www.BodyRock.tv
http://bodyrock.tv/2009/04/07/alternative-for-counting-calories/
Read more...