Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Γιατί η καλή φυσική κατάσταση είναι σημαντική για τους παντρεμένους

Ήμουν έξω με κάτι φίλους μου την προηγούμενη εβδομάδα και η συζήτηση ήρθε στο γιατί έπινα σόδα με λεμόνι και όχι μπύρα. Τους εξήγησα ότι θέλω να πετύχω κάποιους στόχους καλής φυσικής κατάστασης για το καλοκαίρι και ότι μέρος αυτού ήταν να είμαι πιο προσεκτικός όσον αφορά τη διατροφή μου. Οι φίλοι μου μου είπαν κάτι που το βλέπω πολύ συχνά σε σχόλια στο site μας - είπαν, “γιατί είναι σημαντικό για εσένα αυτό; - εσύ είσαι ήδη παντρεμένος.” Εξεπλάγην τόσο πολύ που το μόνο που μου ήρθε και τους είπα είναι “πιστέψτε με είναι σημαντικό.”

Αλλά γιατί είναι σημαντικό; Είπα στη γυναίκα μου για αυτή τη συζήτηση αργότερα και μου είπε ότι ξέρει πολλές παντρεμένες γυναίκες που έχουν πει παρόμοια πράγματα - του τύπου “δε χρειάζεται να γυμνάζομαι - δεν είναι αυτός ο λόγος που είναι μαζί μου ο άντρας μου.” Ένα άλλο ζευγάρι που γνωρίζουμε ζήλευαν τόσο πολύ ο ένας τον άλλο που βασικά συμφώνησαν ότι κανείς τους δε θα γυμναζόταν από τον φόβο ότι θα ήταν πιο ελκυστικοί και θα έχαναν ο ένας τον άλλο.

Η ιδέα ότι δεν είναι σημαντικό πλέον επειδή είστε παντρεμένοι, ή ότι έχετε περάσει κάποια ηλικία ή επειδή είστε πλέον μητέρα ή πατέρας - οποιαδήποτε κι αν είναι αυτή η δικαιολογία - αυτό που δείχνει είναι ότι έχετε παρατήσει τη ζωή. Νομίζω ότι όλοι μας έχουμε την ευθύνη να είμαστε στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας - ό,τι και να συμβαίνει. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν είστε σε μία σχέση, γιατί το να διατηρήστε ελκυστικοί/ες για τον/την σύντροφό σας είναι ένα μέρος ζωτικής σημασίας της σχέσης σας το οποίο βοηθάει να λειτουργεί καλύτερα η σχέση σας μακροπρόθεσμα.

Οι άνθρωποι φαίνεται ότι χρησιμοποιούν πολλών ειδών δικαιολογίες για να σταματήσουν να ζουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Όταν έγινα 30 χρονών άρχισαν να μου λένε ότι μετά τα 30 οι άντρες αρχίζουν να παχαίνουν - λες και ήταν μία αυτόματη αντίδραση στην οποία δε θα είχα κανένα έλεγχο. Είναι σαν την πεποίθηση ότι είναι αδύνατον να είσαι σε φόρμα αν είσαι μαμά - ή ότι όταν είστε παντρεμένοι θα πρέπει να αφήσετε τη φυσική σας κατάσταση και την εμφάνισή σας. Ναι, ο γάμος σημαίνει ότι θα είστε μαζί για πάντα - αλλά δε θα προτιμούσατε να αφιερώσετε το υπόλοιπο της ζωής σας κάνοντας σεξ με κάποιον που τον βρίσκετε ελκυστικό/ή;

Πιστεύω σ’ αυτή τη θεωρία ότι όλα στη ζωή έχουν να κάνουν με την ενέργεια.

Όλα είναι μία αντίδραση του πόσα δίνει στη ζωή σου. Η κατάσταση του σώματός σου είναι ίσως μία από τις πιο ακριβείς μετρήσεις αυτής της ενέργειας - οπότε ανεξάρτητα από του που βρίσκεστε στο ταξίδι της ζωής σας - μαμά ή μπαμπάς, παντρεμένοι ή ελεύθεροι - 30 ή 13, η ποιότητα της ζωής σας θα πρέπει πάντα να είναι σημαντική και να αντικατοπτρίζει την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας. Γι’ αυτό παρήγγειλα σόδα.

Frederick
www.BodyRock.tv
Read more...