Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2007

Για το πρωινό από το Wikipedia

Παραδοσιακά το πρωινό είναι ένα μεγάλο γεύμα που καταναλώνετε πριν τη δουλειά και είναι σχεδιασμένο ώστε να μπορούν οι άνθρωποι να βγάζουνε ένα μεγάλο μέρος της ημέρας τους.

Η μείωση της λήψης πρωινού είναι μία προοδευτική τάση στη Δύση τουλάχιστον από τις αρχές του 20ου αιώνα, ως συνέπεια του ότι ξυπνάμε πιο αργά από ότι όταν οι κάτοικοι της Δύσης είχαν περισσότερο αγροτικά επαγγέλματα. Σήμερα, λόγω των γεμάτων από δραστηριότητες πρωινών τους προγραμμάτων, πολλοί αμελούν το πρωινό ή το παραλείπουν εντελώς. Αυτή η τάση υπάρχει τώρα στα βιομηχανοποιημένα κράτη παγκοσμίως, όπου η αντικατάσταση του παραδοσιακού πρωινού ανά περιοχή, συνοδεύετε με τροφές Δυτικού στυλ, συχνά πακεταρισμένα ή έτοιμα.

Διατροφή

Πολλοί διατροφολόγοι ισχυρίζονται ότι το πρωινό είναι πολύ σημαντικό (αν και όχι απαραίτητα το μεγαλύτερο) γεύμα, αναφερόμενοι σε έρευνες που έχουν δείξει ότι άνθρωποι που τρώνε πρωινό έχουν τη τάση να ζυγίζουν λιγότερο. Έρευνες έχουν δείξει μία αρνητική συσχέτιση μεταξύ παιδιών και εφήβων που συνήθως παίρνουν πρωινό και αυτών των παιδιών και εφήβων που είναι υπέρβαρα, παρά το γεγονός ότι αυτά τα παιδιά γενικά κατανάλωναν περισσότερες ημερήσιες θερμίδες από αυτά που παρέλειπαν αυτό το γεύμα.

Επί πρόσθετα στους διατροφικούς ισχυρισμούς, υπάρχει μία ανησυχία ότι μαθητές που δεν τρώνε πρωινό αποδίδουν χειρότερα στο σχολείο. Έρευνα έδειξε ότι η κατανάλωση ενός γεύματος πριν το μεσημέρι, το οποίο περιλαμβάνει τυπικές τροφές πρωινού, συσχετίζετε θετικά με τη βελτιωμένη απόδοση παιδιών που βρίσκονται στο σχολείο.


-------------------------------------------
Health Tip of the Day
Μάθετε να γελάτε. Το γέλιο είναι ένα ισχυρό φάρμακο που μας βοηθάει να αναπτύξουμε καλύτερες προοπτικές κατά τη διάρκεια αγχωτικών καταστάσεων.
-------------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου