Τετάρτη 16 Ιουλίου 2008

Γιατί οι Φαρμακευτικές Εταιρίες Δε Θέλουν Να Παίρνετε Συμπληρώματα

της Flora Stay, D.D.S.
(δείτε όλα τα άρθρα από αυτόν τον συντάκτη)

(NaturalNews) Συμπληρώματα όπως το Συνένζυμο Q10, αμινοξέα, ακόμη και μια καθημερινή πολυβιταμίνη μπορούν να παρέχουν στο σώμα σας φυσικά οφέλη υγείας. Οπότε γιατί οι φαρμακοβιομηχανίες έχουν πρόβλημα με αυτό; Σκεφτείτε το. Εάν τα συμπληρώματα διατροφής λειτουργούσαν ακόμη και για μια μικρή ομάδα ανθρώπων που αυτήν την περίοδο είναι "δεμένοι" στα συνταγογραφημένα φάρμακά τους για καρδιακές παθήσεις, αρθρίτιδα, διαβήτη και άλλες ασθένειες, οι φαρμακευτικές εταιρείες θα έχαναν πολλά χρήματα!

Γι' αυτό ξοδεύουν πάρα πολλά χρήματα προσπαθώντας να δυσφημήσουν οτιδήποτε μπορεί έστω και να υπαινιχθεί ότι σας βοηθάει. Οι Αμερικάνοι τώρα περισσότερο από ποτέ πριν αντιλαμβάνονται τη σημασία των βιταμινών, των ανόργανων αλάτων και άλλων θρεπτικών ουσιών όχι μόνο για την πρόληψη των ασθενειών, αλλά και για την βελτίωση της καλής υγείας.

Παραδείγματος χάριν, το guaifenesin που δίδεται χωρίς συνταγή λειτουργεί καλά στον καθαρισμό του φλέγματος από το στήθος. Το Guaifenesin έχει χρησιμοποιηθεί επίσης για να διαχειριστεί τα συμπτώματα της ινομυαλγίας.

Η γενιά των baby boomers (της πληθυσμιακής ανάπτυξης) γερνάει και γίνεται πιο δύσπιστη για τα φάρμακα και γυρίζει περισσότερο στα συμπληρώματα. Σύμφωνα με την Ένωση Συμμαχία των Διαιτητικών/Διατροφικών Συμπληρωμάτων, το ασβέστιο, η γλυκοζαμίνη, το συνένζυμο Q 10, και οι πολυ-βιταμίνες των γυναικών είναι μερικά από τα συμπληρώματα που προτιμώνται και που αγοράζονται περισσότερο.

Αυτό είναι λογικό δεδομένου ότι οι γυναίκες είναι περισσότερο σε κίνδυνο για την ανάπτυξη οστεοπόρωσης και είναι πολύ πιθανόν οι παθολόγοι τους να του γράψουν θεραπεία αντικατάστασης ορμονών. Εντούτοις, αναφορές δείχνουν πολλαπλές παρενέργειες σε αυτού του τύπου τις θεραπείες. Οι γυναίκες επομένως κοιτάνε τα συμπληρώματα διατροφής ως εναλλακτική λύση, όπως τα συμπληρώματα μαγνησίου, ασβεστίου ή γλυκοζαμίνης.

Το άγχος, σύμφωνα με πρόσφατη ιατρική έρευνα, μειώνει το επίπεδο θρεπτικών ουσιών ζωτικής σημασίας από το σώμα μας. Με την ατμοσφαιρική ρύπανση, τα junk foods και τα υψηλά επίπεδα άγχους στα οποία λειτουργούν οι περισσότεροι Αμερικανοί, τα συμπληρώματα διατροφής πρέπει να είναι μέρος της καθημερινής συνήθειας του καθενός.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι λογικό να προσθέσετε στη διατροφή σας συμπληρώματα διατροφής. Αλλά περισσότερο από αυτό, πρέπει επίσης να είστε ανοικτοί στην ιδέα ότι αυτές οι βιταμίνες και τα μέταλλα μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφύγετε τις καταστροφές κάποιων ασθενειών που πολλοί από εμάς έχουμε καθώς μεγαλώνουμε. Κατόπιν αυτού, είναι σημαντικό να ερευνήσετε το θέμα και να επιλέξετε τα σωστά συμπληρώματα για εσάς στις κατάλληλες δόσεις.

Σχετικά με τον συντάκτη
Η Flora Stay, D.D.S. είναι εν ενεργεία οδοντίατρος για πάνω από 30 χρόνια. Είναι συγγραφέας σε βιβλία καθώς επίσης και περιοδικά όπως το Total Health, Prevention, Men's Health και άλλα. Αυτήν την περίοδο είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο U.S.C. στο Τμήμα Διαγνωστικών Επιστημών της Οδοντιατρικής. Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της και λάβετε το δωρεάν ebook της "Ετικέτες Προϊόντων: μια προειδοποιητική ιστορία» στο http://www.cleure.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου