Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2009

Χαμογελάστε ... έφτασε το καλοκαίρι!

Χαμογελάστε ... έφτασε το καλοκαίρι!


Είναι γεγονός οι άνθρωποι χαμογελούν περισσότερο όταν λάμπει ο ήλιος. Το φως του ήλιου δίνει κουράγιο, αυτοπεποίθηση και κίνητρο ενώ, στις σωστές ποσότητες, είναι και θεραπευτικό. Σύντομα πρωινά και μεγαλύτερης διάρκειας βράδια σημαίνουν περισσότερο χρόνο ... χρόνο για σας! Ρίξτε μια ματιά στη λίστα που ακολουθεί, ένα “συμπόσιο” ιδεών για το πώς να στριμώξετε λίγη “ζωή” ακόμα στο πρόγραμμά σας και να απολαύσετε περισσότερο χρόνο για τον εαυτό σας. Η έμφαση δόθηκε στο να αναζωογονήσετε το σώμα σας με διασκεδαστικούς τρόπους. Φτιάξτε, λοιπόν μία λίστα πραγμάτων που πρέπει να κάνετε το καλοκαίρι και ακολουθήστε τη πιστά! Το κλειδί της επιτυχίας είναι να συμπεριλάβετε μόνο πράγματα που πραγματικά θέλετε να κάνετε, να αποφύγετε να χρησιμοποιείτε λέξεις όπως “πρέπει”, “είναι ανάγκη” οι οποίες το πιο πιθανό θα κατέστρεφαν το αποτέλεσμα.


Η σωματική άσκηση ΜΠΟΡΕΙ να γίνει διασκεδαστική


Δοκιμάστε κάτι καινούργιο! Πάρτε το πρόγραμμα γυμναστικής σας έξω και απολαύστε περισσότερο καθαρό αέρα και φως. Σκεφτείτε την ιδέα να ενταχθείτε σε καμία ομάδα - υπάρχουν τόσες πολλές για να διαλέξετε: κωπηλασία, ομαδική γυμναστική, τένις, αναρρίχηση, καγιάκ, μαθήματα χορού, ποδηλασία στα βουνά, ιστιοπλοΐα, ιππασία, καθώς επίσης υπαίθριες πολεμικές τέχνες και γιόγκα. Άντε λοιπόν, βάλτε την περιπέτεια στη ζωή σας. Τα παιδιά ξέρουν ακριβώς πώς να περνάνε καλά. Γιαυτό, λοιπόν, παρακολουθήστε τα και θυμηθείτε πόσο καλά περνούσατε κι εσείς... και αν θα προτιμούσατε κάτι το οποίο πραγματικά θα στείλει την αδρεναλίνη σας στα ύψη, υπάρχει πάντα το ράφτινγκ, η κατάβαση απότομων βράχων ή γκρεμών και το paint-ball - ημερήσιες εκδρομές που δε θα ξεχάσετε ποτέ! Ενόσω εσείς θα διασκεδάζετε με αυτές τις λίγο διαφορετικές σωματικές δραστηριότητες, το σώμα σας θα γίνεται όλο και πιο σφικτό και καλοσχηματισμένο, γι’ αυτό να είστε έτοιμοι να λάβετε πολλά κοπλιμέντα.


Δε σταματάμε να περνάμε καλά επειδή μεγαλώνουμε, μεγαλώνουμε επειδή σταματάμε να περνάμε καλά!Καυτές Συμβουλές

  • Όταν περπατάτε, προχωρήστε γρηγορότερα.
  • Φροντίστε ότι οι έξοδοι της οικογένειάς σας συνοδεύονται πάντα από διασκεδαστικές υπαίθριες δραστηριότητες.
  • Επενδύστε ένα-δυο σαββατοκύριακα στην ολοκληρωτική μεταμόρφωση του κήπου σας.
  • Όταν πηγαίνετε σε πικνίκ - πάρτε μαζί σας αξεσουάρ - πάρτε μένα φριζμπι, μία μπάλα ποδοσφαίρου, ρακέτες, κτλ.
  • Πηγαίνετε να μαζέψετε φρούτα τα σαββατοκύριακα και γεμίστε, με αυτόν τον τρόπο, το ψυγείο σας με φρέσκες και πεντανόστιμες λιχουδιές.
  • Σύντομη βόλτα στα τοπικά μαγαζιά; Επιλέξτε δύο αντί τέσσερις ρόδες - κάντε ποδήλατο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου