Σάββατο, 22 Αυγούστου 2009

Η Αλήθεια Σχετικά με την Κυτταρίτιδα

Α, η κυτταρίτιδα. Η μάστιγα των γυναικών (και των αντρών) παντού. Αυτή η τρομακτική κατάσταση προκαλεί τόσο φόβο, και τόση απόγνωση ώστε κάθε μεγάλη φαρμακευτική εταιρία και εταιρία κοσμετολογίας έχει καταφέρει να κάνει όχι λιγότερο από μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια πουλώντας διάφορες κρέμες και προϊόντα θεραπείας της κυτταρίτιδας.


Τα φαρμακεία είναι γεμάτα με τεράστιες διαφημιστικές ταμπέλες όπου υπόσχονται λείους γοφούς και σφιχτούς πισινούς, χωρίς την τρομερή όψη φλούδας πορτοκαλιού που ακούει στο όνομα κυτταρίτιδα με προϊόντα που ακούγονται παράξενα και σαν να είναι από το μέλλον όπου κανείς δε θέλει και δε χρειάζεται.


Τι είναι η Κυτταρίτιδα;


Πέρα από το δράμα, τί είναι η κυτταρίτιδα, τέλος πάντων; Είναι κάτι που συμβαίνει φυσικά, και δεν έχει να κάνει με το αν είστε πολύ αδύνατοι ή όχι. Μετά την εφηβεία, τα κύτταρα του δέρματός σας αλλάζουν. Λόγο περίπλοκων ορμονικών παραγόντων που δεν έχουν ακόμα πλήρως κατανοηθεί από την επιστήμη, διάφορα πράγματα συμβαίνουν στις αποθήκες λίπους κάτω από το δέρμα, και αυτό μπορεί να δημιουργήσει κυτταρίτιδα.


Δείτε στην περιγραφή της Wikipedia, από πολλαπλές πηγές: “τα αίτια δεν κατανοούνται πλήρως, και μπορεί να περιλαμβάνουν αλλαγές στο μεταβολισμό και στην ψυχολογία όπως συγκεκριμένη διμορφική αρχιτεκτονική του δέρματος λόγο του φύλλου, αλλαγή της δομής των συνδετικών ιστών, αγγειακές αλλαγές και διαδικασίες αιμάτωσης”


Και οι ορμόνες συμβάλουν σε όλο αυτό, αλλά ξανά, δεν υπάρχει κάποια επιστημονική κοινή άποψη που να προτείνει ότι μία ορμόνη είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για το σχηματισμό της.


Με άλλα λόγια: μπορεί να - και πιθανών θα - συμβεί σε οποιονδήποτε. Οπότε τί μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτό;


Γιατί Δε Δουλεύουν Οι Κρέμες.


Εδώ είναι τρία θεμελιώδη σημεία που χρειάζεται να θυμάστε, την επόμενη φορά που θα δείτε μία διαφήμιση για μία θεραπεία για την κυτταρίτιδα.


Νούμερο Ένα: Δεν υπάρχουν δημοσιευμένες αναφορές στα επιστημονικά έντυπα που να δείχνουν ότι οι θεραπείες για την κυτταρίτιδα δουλεύουν.


Νούμερο Δύο: Σε μία συνέντευξη στους New York Times, η Δρ Molly Wanner, καθηγήτρια δερματολογίας στην Ιατρική Σχολή του Harvard και συγγραφέας μίας μελέτης με αποδείξεις το 2008 για υπάρχουσες θεραπείες, επιβεβαίωσε ότι, “Μέχρι τώρα, δεν υπάρχει κάποια ξεχωριστή θεραπεία για την κυτταρίτιδα”.


Νούμερο Τρία: Ο Dr Michael F. McGuire ένας καθηγητής στην Ιατρική Σχολή David Geffen στο UCLA, επιβεβαίωσε ότι “ρεαλιστικά δεν υπάρχει θεραπεία για την κυτταρίτιδα”


Αλήθεια; Οπότε όλες αυτές οι κρέμες είναι απάτη; Δεν μπορεί να είναι αλήθεια αυτό - δεκάδες εντυπωσιακές εταιρίες πουλάνε όλο και περισσότερες και πιο ακριβές κρέμες που πραγματικά υπόσχονται να σας βοηθήσουν να ξεφορτωθείτε την κυτταρίτιδα! Πώς θα μπορούσαν να είναι απάτες; Δε θα τους έκλεινε η κυβέρνηση μέχρι τώρα;


Ορίστε το γιατί: αυτές οι κρέμες δουλεύουν, για μερικές ημέρες το πολύ, αλλά πιθανόν μόνο για μερικές ενοχλητικές ώρες. Προκαλούν εκτεταμένο μούδιασμα στο δέρμα σας, το τεντώνουν επιφανειακά και προσωρινά μειώνουν την εμφάνιση της κυτταρίτιδας. Μετά ξαναεμφανίζεται. Αυτό συμβαίνει.


Αλλά τί συμβαίνει με όλους αυτούς τους ισχυρισμούς ότι οι κρέμες επιτίθενται στα υποκρυπτόμενα αίτια της κυτταρίτιδας, στη δομή του λίπους και στα κύτταρα του δέρματος; Όχι. Όπως κάθε κρέμα, απορροφούνται από τα στρώματα της επιδερμίδας σας και αυτό είναι όλο. Δεν πηγαίνουν στα κύτταρα του λίπους σας, αλλάζοντας τη δομή του δέρματός σας. Αυτά είναι 100% επιστημονικά σκουπίδια, αλλά είναι εκπληκτικό πόσο συχνά γίνεται αυτός ο ισχυρισμός. Όταν έχετε μία αίσθηση μουδιάσματος, αυτό είναι όλο, και τίποτε άλλο.


Καμία κρέμα, κανένα χάπι, καμία πολύπλοκη τεχνική για βαθύ μασάζ δεν πρόκειται να σας απαλλάξει από την κυτταρίτιδά σας. Δεν υπάρχει κάποια θεραπεία για αυτό.


Ωστόσο, υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε ώστε να μειώσετε αυτούς τους υποκρυπτόμενους λόγους που προκαλούν την κυτταρίτιδα. Τους μαντέψατε - γυμναστική και μια λογική, υγιεινή διατροφή!


Και Ο Ένας και Μόνος Τρόπος Για Να Πολεμήσετε την Κυτταρίτιδα.


Ακριβώς: υπάρχει μόνο ένας πραγματικός τρόπος να πολεμήσετε την κυτταρίτιδα, και τον τονίσαμε σ’ αυτό το άρθρο εδώ πέρα. Χρειάζεται να γυμνάζεστε, να μειώσετε την ποσότητα λίπους στο σώμα σας, και να χτίσετε μυική μάζα (α, και για να το κάνετε αυτό, χρειάζεται επίσης να τρώτε και σωστά).


Κοιτάξτε τι συμβαίνει: πιθανόν να έχετε ακούσει ότι δεν υπάρχει τρόπος να ‘επιλέξετε’ από που θα χάσει λίπος το σώμα σας. Αυτό είναι μερικώς σωστό: αν κάνετε αεροβική άσκηση, και την κάνετε συγκεκριμένα για απώλεια λίπους, είναι σχεδόν τυχαίο το από που θα λιώσει από πάνω σας αυτό το λίπος.


Αλλά όταν προσθέσετε προπόνηση με βάρη, και όταν αρχίσετε να χτίζετε μυϊκή μάζα, τότε εστιάζετε σε συγκεκριμένες περιοχές στο σώμα σας. Αυτές θα σφίξουν όσο περισσότερο τις γυμνάζετε, και υπάρχουν μόνο συγκεκριμένοι τρόποι για να γυμνάσετε συγκεκριμένες ζώνες που θέλετε να βελτιώσετε.


Με την κυτταρίτιδα, είναι το ίδιο πράγμα: ακόμα και οι πολύ αδύνατοι άνθρωποι έχουν λίπος στο σώμα τους (κι εγώ το ίδιο), και έχουμε τον κίνδυνο να αναπτύξουμε κυτταρίτιδα όπως όλοι. Απλά επειδή κάποιος είναι πολύ αδύνατος δε σημαίνει ότι έχει απαραίτητα και αυξημένη μυϊκή μάζα. Τα κύτταρα του λίπους μπορεί να είναι πιο μικρά, σχεδόν αόρατα, γιατί το συνολικό σωματικό βάρος είναι μάλλον χαμηλό. Αλλά πιστέψτε μας - είναι ακόμα εκεί, ευάλωτα στην κυτταρίτιδα.


Όποιο κι αν είναι το βάρος σας, μην επηρεάζεστε από ακριβές κρέμες, ειδικές θεραπείες, και περίπλοκα μασάζ. Και μη νομίζετε ότι χρειάζεστε μία εξαντλητική δίαιτα και 4 ώρες αεροβικής άσκησης την ημέρα για να μπορέσετε να τη χάσετε· ακόμα και αν με κάποιο τρόπο καταφέρετε να επιβιώσετε από ένα τέτοιο πρόγραμμα, η κυτταρίτιδα θα είναι ακόμα εκεί στο τέλος.


Αντ’ αυτού, αρχίστε να εστιάζετε σε προγράμματα για γλουτούς και κοιλιακούς ή για τα πόδια, και ενσωματώστε άρση βαρών στη γυμναστική σας όσο πιο σύντομα μπορείτε. Η καθαρή μυϊκή μάζα είναι ο νούμερο 1 τρόπος να πολεμήσετε την κυτταρίτιδα, και όσο περισσότερο χρόνο αφιερώσετε σ’ αυτό (και λιγότερο σε αναποτελεσματικές θεραπείες), τόσο πιο εκπληκτικά αποτελέσματα θα δείτε.


Σας εύχομαι τα καλύτερα,


Frederick


πηγή: www.BodyRock.tv


Μετάφραση: Θεόδωρος Αραμπατζής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου