Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2007

Τα μειονεκτήματα της ελλιπούς διατροφής

Υπάρχουν πολλές επιπτώσεις στην υγεία όταν δεν ακολουθούμε μια ισορροπημένη διατροφή, όπως:

  • Εξασθένιση του ανοσοποιητικού συστήματός, που μας κάνει πιο επιρρεπείς σε μολύνσεις και ιώσεις.
  • Οστεοπόρωση ή εξασθένηση των οστών.
  • Εξασθένηση του μυϊκού συστήματος και της απόχρωσης της επιδερμίδας, που οδηγούν σε πρόωρη γήρανση.

Ανεξάρτητα από το βάρος σας, την οικονομική σας κατάσταση και την παρούσα κατάσταση της υγείας σας, υπάρχει πιθανότητα να μην λαμβάνετε τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε, αν η ποικιλία και η ποιότητα των τροφών που περιλαμβάνετε στο καθημερινό σας διαιτολόγιο δεν είναι επαρκής Μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, θα σας βοηθήσει να νιώθετε και να δείχνετε υπέροχοι εσωτερικά και εξωτερικά.

Ισορροπημένη Διατροφή = Πρόληψη
Η εξέλιξη της επιστήμης στον τομέα της διατροφής μας έχει προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες για το τι είναι απαραίτητο για μια ισορροπημένη διατροφή:

1. Η λήψη πρωτεϊνών από σόγια καθώς και από άπαχο κρέας και ψάρι είναι πολύ σημαντικό για τον έλεγχο της όρεξης σας αλλά και για την ενίσχυση και προστασία του μυϊκού σας συστήματος.

2 Τα πολύχρωμα φρούτα και λαχανικά προσφέρουν φυτικά θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά στοιχεία που βοηθούν στην προστασία του οργανισμού

3. Φυτικές ίνες από φρούτα, λαχανικά και τροφές ολικής αλέσεως είναι απαραίτητες για την ομαλή λειτουργία του εντερικού συστήματος αλλά και για την αποβολή των τοξινών από τον οργανισμό.

4. Τα υγιή λιπαρά έλαια των ψαριών βοηθούν στην εξισορρόπηση των καλών και κακών λιπαρών στη διατροφή μας.------------------------------------------------
Health Tip of the Day

Η καλύτερη ώρα για να πίνετε νερό είναι 15-30 λεπτά πριν
από ένα γεύμα ή 2 ώρες μετά. Πολλά υγρά μαζί με τα γεύματα
θα ξεπλύνει το υδροχλωρικό οξύ, τα πεπτικά υγρά και ένζυμα
στο στομάχι και έντερα σας και θα καθυστερήσει την πέψη.
------------------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου