Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2007

Νερό! Πίνετε Αρκετό;

Πίνετε Πολύ Νερό
Πίνοντας αρκετό νερό αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα στο να διατηρήσετε τη φόρμα σας και την ισορροπημένη διατροφή. Το νερό παίζει σημαντικό ρόλο βοηθώντας τον οργανισμό σας να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά, να διατηρήσει σε φυσιολογικά επίπεδα την κυκλοφορία και τα επίπεδα των υγρών.

Αναπληρώστε Αυτό που Χάνετε
Μετά από κάθε 30 λεπτά δραστηριότητας πιείτε δύο ποτήρια νερό για να αναπληρώσετε τα υγρά. Αν ανακαλύψετε ότι διψάτε κατά τη διάρκεια της γυμναστικής, έχετε ένα μπουκαλάκι με νερό μαζί σας, για να σας βοηθήσει να διατηρήστε ενυδατωμένοι κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Εξαιτίας της περιεκτικότητας τους σε θερμίδες, τα αναψυκτικά και οι χυμοί φρούτων δεν αποτελούν σωστές επιλογές για την αναπλήρωση των υγρών αν προσπαθείτε να ελέγξετε το βάρος σας. Μπορείτε να δοκιμάσετε να προσθέσετε ένα μέρος από φρουτοχυμό ή ένα κομμάτι λεμόνι ή λάιμ σε ένα ποτήρι με νερό αν δε σας αρέσει η γεύση του καθαρού νερού.

Πόση Ποσότητα Νερού είναι Αρκετή;
Σαν γενικό κανόνα, προσπαθήστε να πίνετε έξι με οχτώ ποτήρια νερό την ημέρα. Αν γυμνάζεστε, πιθανώς να χρειαστεί να πίνετε περισσότερο νερό για να αναπληρώσετε την απώλεια υγρών που χάνετε μέσω του ιδρώτα.

Μπορείτε να εμπιστεύεστε το αίσθημα της δίψας για να καταλαβαίνετε πότε πρέπει να πιείτε. Το αίσθημα της δίψας, σχετίζεται απλώς με το να δίνετε προσοχή με το πόσο ποτήρια νερό είχατε καταναλώσει σε μια ημέρα και μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τον οργανισμό σας ενυδατωμένο.


------------------------------------
Health Tip of the Day

Το σώμα μας είναι φτιαγμένο περίπου 70% από νερό.
Όταν το σώμα μας δεν κινείται, το νερό γίνεται στάσιμο, δημιουργώντας εύπορο έδαφος για την ανάπτυξη ασθενειών. Όταν κινείται το σώμα σας με την άσκηση, ανακατεύετε το νερό, αναζωογονώντας το σώμα σας, ανανεώνοντας την ενέργειά σας και αποκτώντας ξανά τη δύναμή σας.
------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου