Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Διευκρίνηση Υδατανθράκων

Υδατάνθρακες

Υδατάνθρακες - τρόφιμα που αποτελούνται από κάποιο συνδυασμό από άμυλα, ζάχαρης και φυτικών ινών - παρέχουν στο σώμα τα καύσιμα που χρειάζεται για τη σωματική δραστηριότητα, με διάσπαση τους σε γλυκόζη, ένα είδος σακχάρου που τα κύτταρά μας χρησιμοποιούν ως πηγή ενέργειας.

  • Κακοί υδατάνθρακες είναι τροφές από τις οποίες έχουν "αφαιρεθεί" το πλήρες πίτουρο, φυτικές ίνες και τα θρεπτικά συστατικά. Έχουν υποστεί επεξεργασία, ώστε να κάνουν το μαγείρεμα γρήγορο και εύκολο. Παραδείγματα είναι το λευκό αλεύρι, η άσπρη ζάχαρη, και το λευκό ρύζι. Χωνεύονται τόσο γρήγορα ώστε προκαλούν δραματικές αυξήσεις στο σάκχαρο του αίματος, οι οποίες με την πάροδο του χρόνου μπορεί να οδηγήσουν σε αύξηση βάρους, υπογλυκαιμία ή ακόμη και διαβήτη.
  • Οι καλοί υδατάνθρακες χωνεύονται πιο αργά. Αυτό αποτρέπει την απότομη αυξομείωση στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας και στα επίπεδα ινσουλίνης, βοηθώντας σας να χορτάσετε πιο γρήγορα και να νιώθετε χορτάτοι περισσότερο. Καλές πηγές υδατανθράκων είναι τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα φασόλια, τα φρούτα και τα λαχανικά, τα οποία προσφέρουν επίσης πολλές πρόσθετα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων και της πρόληψης του καρκίνου.

Σιτηρά Ολικής Άλεσης για μακροχρόνια, υγιή ενέργεια υδατανθράκων

Εκτός του ότι είναι νόστιμα και χορταστικά, τα δημητριακά ολικής αλέσεως είναι πλούσια σε φυτοχημικά και αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν στην προστασία κατά της στεφανιαίας νόσου, ορισμένες μορφές καρκίνου, και του διαβήτη. Μελέτες έχουν δείξει οι άνθρωποι που τρώνε περισσότερα δημητριακά ολικής αλέσεως τείνουν να έχουν μια πιο υγιή καρδιά. Κάντε τα σιτηρά ολικής άλεσης ένα σημαντικό μέρος κάθε γεύματός σας.

Βεβαιωθείτε ότι πραγματικά λαμβάνετε σιτηρά ολικής άλεσης. Εστιαστείτε στο να συμπεριλάβετε σιτηρά που είναι στην πλήρη τους μορφή, όπως καφέ ρίζι ολικής άλεσης, κεχρί, quinoa και το κριθάρι στα γεύματά σας. Όταν θέλετε να φάτε υγιεινούς σπόροι με τη μορφή ψωμιών ή δημητριακών πρέπει να γνωρίζουν ότι η λέξεις, σιτηρών, 100% σίτο, ή πίτουρο, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ένα προϊόν είναι ολικής αλέσεως. Αναζητήστε τη νέο Whole Grain Σφραγίδα από το Συμβούλιο Σιτηρών Ολικής Άλεσης. Εάν δεν υπάρχει σφραγίδα ψάξτε για τις λέξεις "ολικής αλέσεως" ή "100% ολικής αλέσεως," και ελέγξτε τα συστατικά για να βεβαιωθείτε ότι κάθε συστατικό που αναφέρεται είναι ολικής άλεσης. Ορισμένες καλές πηγές είναι το μαύρο ψωμί και τα δημητριακά σιταριού.

Αποφύγετε: επεξεργασμένα δημητριακά όπως το ψωμί, ζυμαρικά, δημητριακά (πρωινού) που δεν είναι ολικής αλέσεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου