Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Βρείτε το χρόνο να απολαύσετε... τη μαγειρική στο σπίτι!


Πριν 50 χρόνια το φαγητό μας ήταν πολύ πιο φυσικό. Χωρίς μικροκύματα, έτοιμα γεύματα και αλυσίδες γρήγορου φαγητού (fast-food).


Το φυσιολογικό ήταν η μαγειρική στο σπίτι - εποχιακό φαγητό, πιο βιολογικό και προετοιμασμένος άμεσα. Η διαδικασία του φαγητού ήταν απλούστερη, οι άνθρωποι δεν βομβαρδίζονταν με όλες τις τελευταίες επιστημονικές ανακαλύψεις κι έτσι δεν υπήρχε ο φόβος για το τι πρέπει ή τι δεν πρέπει να καταναλώνεται... Σε αντίθεση, πόσες φορές καθίσατε γι ανα πάερε ένα γεύμα και κοιτάζοντας το πιάτο σας σκεφτήκατε: «Θα πρέπει να τρώω περισσότερα λαχανικά» ή «αυτό το πιάτο περιέχει υπερβολικά μεγάλη ποσότητα λιπαρών/θερμίδων/υδατανθράκων»;

Πιστεύετε πως η γιαγιά σας σκεφτόταν έτσι; Ασφαλώς και όχι. Το φαγητό ήταν για βρώση και όχι για ανάλυση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου