Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2011

Εφτά Κλειδιά για Να Ζείτε Έχοντας Υψηλή Ενέργεια

του Brian Tracy

Η ενέργεια είναι ένας σημαντικός παράγοντας της τύχης. Για να είστε σε άριστη φυσική κατάσταση, να είστε άνθρωποι της δράσης, να κινήστε γρήγορα και να είστε εξαιρετικά παραγωγικοί, χρειάζεται να έχετε υψηλά επίπεδα σωματικής και πνευματικής ενέργειας.

Για να μπορέσετε να εκμεταλλευτείτε όλες τις ευκαιρίες γύρω σας και να έχετε έναν συνεχή ενθουσιασμό που κρατάει εσάς και τους γύρω σας ενθουσιασμένους και σε κίνηση, χρειάζεται να οργανώσετε τη ζωή σας έτσι ώστε να νιώθετε συνεχώς θαυμάσια με τον εαυτό σας.

1. Φάτε τις Σωστές Τροφές
Το πρώτο κλειδί για να έχετε περισσότερη ενέργεια είναι μία κατάλληλη διατροφή. Για να αποδίδετε στα μέγιστα των δυνατοτήτων σας, θα πρέπει να τρώτε τις σωστές τροφές, στη σωστή ισορροπία και στο σωστό συνδυασμό. Η διατροφή σας έχει πολύ μεγάλη επίδραση στην ενέργεια που έχετε, στο πόσο καλά κοιμάστε, στα επίπεδα της υγείας και της φυσικής σας κατάστασης και στην απόδοσή σας κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας.

2. Προσέξτε το Βάρος σας
Το δεύτερο κλειδί για να έχετε περισσότερη ενέργεια είναι το κατάλληλο βάρος. Το κατάλληλο βάρος είναι απαραίτητο για την υγεία, την ευτυχία και τη μακροζωία. Το να είστε ελαφρώς πιο κάτω από το ιδανικό σας βάρος είναι το καλύτερο. Όπως λένε, ποτέ δεν μπορείς να είσαι αρκετά πλούσιος ή αρκετά αδύνατος. Αν δεν είστε ευχαριστημένοι με το τωρινό επίπεδο της σωματικής σας υγείας, χρειάζεται να ορίσετε συγκεκριμένους στόχους για τον εαυτό σας για τις επόμενες εβδομάδες και τους επόμενους μήνες. (Αν ψάχνετε το ιδανικό πρόγραμμα ελέγχου βάρους για εσάς, δείτε και αυτό που έκανα εγώ: www.choosehealth.gr)

3. Η Άσκηση είναι Απαραίτητη
Το τρίτο κλειδί για να έχετε περισσότερη ενέργεια είναι η κατάλληλη άσκηση. Η καλύτερη δραστηριότητα για να έχετε υψηλή ενέργεια και καλή φυσική κατάσταση είναι η αερόβια άσκηση. Αυτού του είδους η άσκηση απαιτεί  να ανεβάσετε τους χτύπους της καρδιάς σας στο επίπεδο που ονομάζεται "ζώνη προπόνησης", τρεις φορές την εβδομάδα. Αυτή η "ζώνη προπόνησης" είναι περίπου 120 με 160 χτύποι το λεπτό, ανάλογα με την ηλικία σας. Μόλις φτάσετε σ' αυτούς τους χτύπους, μένετε εκεί για τουλάχιστον 20 λεπτά ή περισσότερο σε κάθε συνεδρία. (ή δοκιμάστε να κάνετε ασκήσεις από το www.bodyrock.tv)

4. Ξεκουραστείτε και Ψυχαγωγηθείτε Αρκετά
Το τέταρτο κλειδί για να έχετε περισσότερη ενέργεια είναι η κατάλληλη ξεκούραση. Χρειάζεστε κατά μέσο όρο εφτά με οχτώ ώρες ύπνο κάθε μέρα για να ξεκουραστείτε πλήρως. Χρειάζεται να πάρετε ρεπό τουλάχιστον μία ημέρα την εβδομάδα κατά την οποία δε θα κάνετε καμία απολύτως δουλειά. Θα πρέπει να κάνετε μίνι-διακοπές, για δύο ή τρεις ημέρες, κάθε δύο μήνες. Θα πρέπει να πηγαίνετε μία ή δύο εβδομάδες διακοπές κάθε χρόνο όπου θα χαλαρώνετε πλήρως και θα έχετε το μυαλό σας εντελώς μακριά από τη δουλειά σας.

5. Αναπτύξτε μία Θετική Πνευματική Συμπεριφορά/Στάση
Το πέμπτο κλειδί για να έχετε περισσότερη ενέργεια είναι να εξαλείψετε τα αρνητικά συναισθήματα. Αυτό μπορεί να είναι το πιο σημαντικό πράγμα που θα κάνετε για να διασφαλίσετε μία μεγάλη και ευτυχισμένη ζωή. Η ικανότητά σας να κρατάτε το μυαλό σας σε αυτό που θέλετε και μακριά από αυτό που δε θέλετε θα καθορίσει τα επίπεδα της υγείας και της ευτυχίας σας περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη απόφαση πάρετε.

6. Ξεκινήστε ένα Προσωπικό Πρόγραμμα Πνευματικής Φυσικής Κατάστασης
Το έκτο κλειδί για να έχετε περισσότερη ενέργεια είναι να ακολουθήσετε μία "διατροφή" 21 ημερών, θετικής συμπεριφοράς. Αποφασίστε ότι, για τις επόμενες 21 ημέρες, θα έχετε το μυαλό σας εστιασμένο σε πράγματα που θέλετε και θα το κρατήσετε μακριά από πράγματα που δε θέλετε. Θα μιλάτε και θα σκέφτεστε θετικά και αισιόδοξα για τους στόχους σας, για άλλους ανθρώπους και για οτιδήποτε συμβαίνει στη ζωή σας.

7. Γίνετε ένα Προσωπικό Εργοστάσιο Παραγωγής Ηλεκτρικού Ρεύματος
Όσο περισσότερο εφαρμόζετε της υγιεινές συνήθειες για τις οποίες έχουμε μιλήσει, τόση περισσότερη ενέργεια και ζωντάνια θα έχετε. Όσο περισσότερο κρατάτε τις συζητήσεις σας εστιασμένες στους στόχους σας και σ' αυτά που θέλετε, τόσο μεγαλύτερη ποσότητα δύναμης και ενέργειας θα νιώσετε. Θα είστε σε ετοιμότητα. Θα νιώθετε πιο θετικοί και περισσότερο εστιασμένοι στη δράση σε κάθε κατάσταση.

Άσκηση Δράσης
Αποφασίστε ότι από εδώ και στο εξής θα είστε εστιασμένοι στη δράση· είστε σας έρθει μία καλή ιδέα είτε χρειάζεται να γίνει κάτι, κινηθείτε γρήγορα - κάντε το άμεσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου